tirsdag 22. juni 2010

USA og Chicago

Klokken 02:00 natt til søndag begynte turen vår til USA. Pga. streiken måtte vi jo være ekstra tidlig ute på Sola. Selv om streiken ble avblåst den natten hadde det ikke noe å si for oss siden flyet vårt til Amsterdam gikk allerede 06:45. Vi var på Sola allerede 04:00 og da hadde ikke innsjekkingen til KLM åpnet:( men vi var nr 3 i køen, så 04:30 var bagasjen levert. Vi hadde sjekket inn online hjemmefra. Sikkerhetssjekken hadde slvfølgelig heller ikke åpnet:( men da de fikk igang 2 luker, og etterhvert 3, så gikk det radigt. kl 05:00 var vi gjennom alt:)
Hadde en helt grei flytur, alle 4 sov masse men maten var ikke god:(

Vel fremme i Chicago så vi jo for oss opptil timer i kø med å komme gjennom imgrasjonskontrollen. Ha....det var gjort på en 1/2 time:) Positivt 1. møte med USA.
Shuttlebussen kjørte oss til bilutleiefirmaet, og vi fikk installert oss i en Dodge mini van, en 7 seter med god plass. Fikk litt angst da GPS låste sg når vi skulle slå den på, men fikk god hjelp av betjeningen så det ordnet seg. Kjøreturen inn til byen gikk smertefritt og vi fant hotellet ved første forsøk:)
Chicago er en typisk amerikansk storby med mange skyskrapere, tog som brummer forbi i "lufta" så bygningene rister, sirener på utrykningskjøretøy m.m. - akkurat som på film hehe. Og disse "fire stairs" på alle bygningene fasinerte meg.

Mandagen begynte desverr grå og trist med litt regn og toppen av skyskraperne skult av tåke. Tenkte vi skulle opp i Sears Tower (nord-amerikas høyste) men droppet d pga. tåka. Var flott å rusle rundt på Navy Pier, og etterhvert lysnet været også.


På ettermiddagen satte vi nasen mot Milwaukee. Tok sin tid å komme ut av Chicago. Mye veiarbeid som gjorde at all trafikken skulle inn på 2 felt istedenfor 4.....men det løsnet etterhvert og turen gikk som smurt. Guttene har det flott i baksetet og klager ikke:)
Vi hadde ikke bestilt hotell i Milwaukee. Det første jeg var inne på oste jo $$$$$ allerede på utsiden....men neste - et Ramada hotell - lå i vår prisklasse. Nær sentrum og Harley Davidson museet som er målet vår for å kjøre oppom Milwaukee. Milwaukee er Harley Davidson`s "vugge".
Kjøret ned i sentrum i går kveld for å spise, og da ble det "litt" spooky.... Uværet kom..... Det var flere tornadoer i området vest for byen, men selve byen gikk heldigvis klar. Men det tordnet og lynte noe så aldeles, og regnet bare DATT ned. Vi hadde glemt GPSen på hotellet og bare på de 7-8 kvartalene hadde vi problemer med å finne tilbake. Hele omgivelsene ble forandret i det været og mørket, og så var det jo selvfølgelig mye enveiskjørte gater....men vi kom frem:) Og i dag sinner solen fra skyfri himmel:D
Det er ennå tidlig her, bare 07:00 men jetlaget har ikke helt lagt seg hos oss voksne enda. Gutten sover fremdeles, og mannen er ute og rusler for å finne en kaffikopp.
Etter HDmuseet i dag vender vi nasen sørover mot Louisiana og New Orleans. Regner med å være fremme der torsdag.
Skal prøve å få kommentert litt rundt på bloggene deres, men håper på forståelse om jeg ikke får tid til alle;)



lørdag 12. juni 2010

Monaco og "reisekjolen"

Da vi var i Nice tog vi toget til Monaco på fredagen. LUKSUS, LUKSUS, LUKSUS!!!!!! men SÅ flott:D

Havnen i Monaco
Casinoet




Før jeg reiste sydde jeg flere kjoler. Dette er den ene og den kaller jeg for "reisekjolen".

Framme på kjolen har jeg sydd knapper som jeg har laget av krympeplast. Det er en knapp for hvert land jeg har vært i. Nå må jeg lage en ny for Frankrike, og kanskje en for Monaco også siden det jo er en egen stat;)



Nede bak på kjolen har jeg sydd "Bon Voyage" som jo betyr "god tur";)

"Blondene" har jeg heklet og sydd på med maskin.

fredag 11. juni 2010

Nice in Nice

Sist helg var jeg på "jentetur" til Nice, og for en fantastisk tur:D men det har tatt nesten hele uken til å komme seg ovenpå igjen hi hi vel verdt det;)

På dagen ruslet vi rundt i de herlige trange gatene i gamlebyen. Deilige torg med uterestauranter, kjekke små butikker og mye flott å se på.
Og selvfølgelig var vi en tur nede på promenade des Anglais. Deilig å sitte på en restaurant der å nyte livet og den flotte utsikten.
Jeg hadde bare med meg hjemmesydde kjoler i kofferten, og dette var en av dem.
Hadde ikke planer om å kjøpe noe, men det ble faktisk 4 kjoler og en trench coat....ups...hihi. Men det bare liksom stod mitt navn på de;)
"Alt" skal fotograferes, og i fra "alle" vinkler.

Hotellet vi bodde på lå litt vekke fra sentrum, ca 10 min til gamlebyen og 20 min til strandpromenaden(å gå). Men det var et kjempeflott moderne hotell, OG det hadde basseng. Det var kjempedeilig å tilbringe noen timer på takterassen på ettermiddagen for å samle energi til kvelden - for det trengte vi:) Vi fant en super uteplass, Waynes-der var stemningen bokstavelig talt i taket. De hadde et eget "husband" som spilte bare slik musikk vi kan, fra 80 og 90 tallet. Da de begynte å spille i 22-23 tiden, var det "obligatorisk" å danse på bordene. Trenger jeg å fortelle at vi hadde det helt topp?????
Nice anbefales på det varmeste:D